Winning Poker Hands

March 21, 2010 :: Posted by - Live Dealer Casinos :: Category - Macedonian, Uncategorized


Winning Poker Hands

од Адел Awwad

Дали ви се допаѓа да играм покер? Ако е така, имаш нешто заедничко со милиони други Американци, кои се фатени “покер треска.” Благодарение во голем дел на експлозивни популарноста на ваквите големи пари на телевизија покер турнири како Светската серија на покер и Светот отворен покер, играта на покер е брзо да стане врвен спорт. Texas Hold’em е најпопуларниот играл покер варијација, но ангажирање милиони уживаат во игрите на Омаха, Пет-card draw, Pai Gow, или други популарни варијации играше на илјадници онлајн казина.

Се разбира, сите овие ентузијасти покер знам за моќта на понудената рака покер. Ако сте нов на покер, може да се запознаат со она што ја прави една победа покер рака. Постојат некои разлики во покер, што се разликуваат победа рацете од нормата, а за поголем дел од тие се исти. Откако ќе дознаат за пласман на покер рацете, можеш да си играш со повеќе доверба кога не треба да се однесуваат на “измамник лист” за да дознаете ако немаш профит од понудената рака!

Она што ја прави една победа покер рака? Во повеќето игра опции, вклучувајќи Texas Hold’em, највисоките можни рака е посакувана Royal Flush. Оваа страна се состои од пет картички во секвенцијален ред од 10 до Аце, сите во иста боја (на пример, десет, Џек, кралица, крал, и Аце на дијаманти). Долу Кралската е Straight Flush Flush, кои се сите пет секвенцијални картички од иста боја (како 3-4-5-6-7 на клубови). Следна цел е Четири на еден вид (четири исти карти вредност, по еден во секоја костум); тогаш Комплетна куќа (три иста вредност плус еден пар картички, како на пример три 8 и две Кралици); проследена со Straight ( пет картички во секвенцијален ред на секој костум). Ова се петте победи покер раце.

Постојат пет други покер раце во повеќето можни опции. Во опаѓачки редослед, тие се Flush (пет картони на истиот костум во било која цел); Три од еден вид (три иста вредност картички плус два не-појавување на карти); Две Pair (на пример, два и два 4 Приклучоци) ; еден пар (секое појавување на две картички), и High Card (а не за појавување на рака со карти). Во повеќето казино игра, Високиот картичка рака не добивате никакви добивки, но во ретки случаи, кога High Card рака сите останати се удира во рацете на турнирот, тоа секако е важен. Да се запознаат со освојувањето покер раце го прави за забава игра на покер. Еве надевајќи се дека ќе се решат Кралската Flush!

  FireCasinos.com